Gratis frakt 1-4 dagar över 400 kr

100% svenskt färskfoder utan tillsatser till din hund

Gratis hemleverans när du köper 7+ förpackningar

HANDLA FÄRSKFODER

TassaFritt erbjuder 6 stycken helfoder som består av färska råvaror från svenska veterinär kontrollerade djur och gårdar. Innehåller endast animaliska köttprodukter och grönsaker.

hundmat
hundmat

Med din hjälp ger vi hopp till hundar i nöd i Sverige. 10% av vinsten doneras till hundarna på Hundstallet, Svenska Hundskyddsföreningen.

Ett svenskt alternativ till allt annat foder på marknaden

Vi samarbetar med några svenska gårdar runt om i landet. Med hjälp av foderexperter har vi tagit fram ett 100% svenskt färskfoder med endast naturliga ingredienser. Färska råvaror från djur som får vara ute och beta fritt. Det innebär ett godare liv för din hund, djuren och naturen.

Vi tycker att hundar ska äta bara det bästa, det vill säga riktig mat som är anpassat efter det som hundar ska äta. Här slipper du foder som innehåller kadavermjöl och kemikalier. Även vilseledande etiketter som exempelvis döljer ursprungsland. Och köttprodukter från djur som proppats med antibiotika.

Av oss får du en smakgaranti på varje foder. På så sätt kan du prova olika recept med trygghet. Glöm långa resor till affären eller dyra fraktkostnader för vi bjuder på din hemleverans när du beställer 7 stycken eller flera förpackningar. Du och din hund får en underbar upplevelse helt enkelt.

Robin Waller
Team TassaFritt

hundmat

Om vårt färskfoder

Varje recept är framtaget av foderexperter med 35+ års erfarenhet. Du behöver beställa minst 7 st förpackningar, annars håller inte färskfodret kylan vid frakten. Du kan exempelvis välja 3 st lamm och 4 st nötvom.

Innehåller:

 • ✓ Hög kötthalt
 • ✓ Bara svenska ingredienser
 • ✓ 100% naturliga råvaror
 • ✓ Balanserade recept
 • ✓ En proteinkälla (i majoriteten av våra foder)

Innehåller inte:

 • ✖ Antibiotika
 • ✖ Spannmål
 • ✖ Råvaror från okända ursprungsland
 • ✖ Tillsatser (kemikalier, färgämnen & konserveringsmedel)

Våra helfoder

Varje recept är framtaget av foderexperter med 35+ års erfarenhet. Du behöver beställa minst 7 st förpackningar, annars håller inte färskfodret kylan vid frakten. Du kan exempelvis välja 3 st lamm och 4 st nötvom.

hundmat

Nordisk Mix Aktiv, 1,16 kg
79 kr

99% svensk kyckling, oxe (kött, oxlunga, oxlever) och norsk odlad lax. Kalk, mineraler, vitaminer

249 kalorier per 100 gram 

LÄS MER
hundmat

Svensk Oxe Aktiv, 1,16 kg
74 kr

99% svensk oxe (oxputs, oxlunga). Kalk, mineraler, vitaminer

387 kalorier per 100 gram

LÄS MER
hundmat

Svenskt Oxvom Aktiv, 1,16 kg
72 kr

99% svensk oxe (animaliska köttprodukter, oxvom, oxlunga, oxlever). Kalk, mineraler och vitaminer

249 kalorier per 100 gram

LÄS MER
hundmat

Svensk Kyckling Original, 1,16 kg
77 kr

99% svensk kyckling, kycklinghjärta, kycklinglever. Kalk, mineraler, vitaminer

223 kalorier per 100 gram

LÄS MER
hundmat

Svensk Nötvom Original, 1,16 kg
69 kr

45% svenskt nötdjur, varav 20% svensk nötvom, potatisfiber, morötter, spenat, broccoli. kalk, mineraler, vitaminer

216 kalorier per 100 gram

LÄS MER
hundmat

Svenskt Lamm Light, 1,16 kg
73 kr

40% svenskt lamm (lammputs & lammlunga), potatisfiber, morötter, spenat, broccoli. Kalk, mineraler & vitaminer

184 kalorier per 100 gram

LÄS MER

Foderguide

Anpassa mängden mat efter din hunds behov. Tänk även på att våra foder varierar i mängd kalorier. Anpassa mängden mat efter din hunds behov. Tänk även på att våra foder varierar i mängd kalorier. Räkna med att en vuxen hund äter cirka 2% av sin önskade kroppsvikt. Valpar och dräktiga tikar kan behöva mer än detta.

Exempelvis: Du har en hund som väger 30 kg (30 kg *0,02 = 600 gram). Din hund behöver då cirka 600 gram per dag. Det är ungefär 16 förpackningar i månaden. Utfodra gärna under två tillfällen om dag. Kom ihåg att en hund alltid ska ha tillgång till vatten.

hundmat

Så går produktion till

Produktion har kontrollerats och godkänts av Jordbruksverket. Vi ställer lika hårda krav på produktion av hundmat som för vår egna mat – allt från att säkerställa renlighet och hygien till att granska kvalitén på råvaror och produkter.

hundmat

Steg 1: Färska råvaror
Allting börjar med att det kommer färska råvaror från svenska veterinär kontrollerade djur, gårdar och slakterier. Efter kvalitetsgranskning blandas alla ingredienser i enlighet med recept.

Steg 2: Portionera & frys
Efter blandning portioneras maten ut i produktförpackningar som innehåller 8 st hamburgare á 145 gram. Dessa läggs in i ett frysrum för snabb frysning.

Steg 3: Förpacka
När maten är fryst ska den packas. Etiketter sätts på och maten läggs in i kartonger som sedan rullas in i lagerfrysen. Maten är nu redo att skickas till dig.

Omdömen

hundmat

”Det som fick mig att välja ert foder var nog att min hunds uppfödare rekommenderade färskfoder. När jag märkte att det gav min hund perfekt päls, avföring och hull så valde jag att fortsätta med det.”

Tomas Waller | Verifierad kund

hundmat

”Tack för ett jättefint foder! Min hund har en ganska känslig mage men mår toppen av både ert lamm och vomfoder. Hon blir fullständigt hypnotiserad av allt ert godis också! Favoriten är tjurmuskel 😊”

Helene & Hollan | Verifierad kund

hundmat

”Min lille kompis älskar detta och fnyser nu åt vanligt torrfoder! ✌️😁”

Susanne Johansson | Verifierad kund

hundmat

”Jag har Lamm light till mina hundar. Mycket köttinnehåll och inget spannmål. Sen jag bytte till det har både pälsar och energi blivit bättre.🙂 Jag kommer aldrig byta bort det här fodret, helt klart värt varenda krona.😃”

Kickan & Ruffe | Verifierad kund

❤️ 1563+ glada TassaFritt-vänner

hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat
hundmat

"Förutom att använda färska råvaror måste maten balanseras med grönsaker och andra mikronäringsämnen för att möta hundens alla näringsbehov."

Cesar Millan (”Mannen som talar med hundar”)
Från boken Cesar’s Way

Varför ge färskfoder istället för torrfoder?

Torrfoder tillagas ofta med hög värme som dödar många viktiga enzymer och vitaminer. Det kan även innehålla tillsatser, konserveringsmedel och andra kemikalier som kan ge hundar allergiproblem. Torrfoder kan exempelvis innehålla färgämnen för att se mer tilltalande ut. Ibland saknas även ursprungsland på torrfodret, vilket kan göra det svårt att avgöra kvalitén på innehållet.

Protein i färskfoder kommer från färska animaliska köttprodukter, vom, inälvor och puts. Medan protein i torrfoder ofta utvinns och är behandlat från restprodukter. Färskfoder bevarar naturligt förekommande näringsämnen och ger hundar den bakterieflora som är bra för deras mage och hälsa.

7 fördelar med färskfoder

 • Mer energi
 • Förbättrad benhälsa
 • Starkare immunförsvar
 • Mjukare och blankare päls
 • Främjar hälsosam vikt och förbättrad muskeltoning
 • Friskare tänder och tandkött
 • Minskad kroppslukt, reducerad avföringslukt och fräschare andedräkt

Det bästa fodret som din hund någonsin har ätit
― Eller pengarna tillbaka

Oemotståndliga burgare

Mat för den kräsna hunden. Det kommer förvåna dig hur mycket din hund älskar vårt foder.

6 stycken helfoder

Välj mellan lamm, nötvom, kyckling, lax, oxe och oxvom. Anpassat för både stora och små hundar. Även valpar kan äta vårt foder.

Doftar fräscht & enkelt att servera

Du kan enkelt förvara fodret i frysen i flera månader. En tinad burgare håller cirka 3-4 dagar i kylskåpet.

Fri frakt & fryshantering över 400 kr

Helfoder med ursprung ifrån Sverige är svårt att hitta i affärer. Här får du det hemkört till dörren när du köper för över 400 kr.

100% Svenskt

Våra råvaror är från svenska gårdar. Sverige har bland de hårdaste reglerna när det gäller uppfödning och hantering av boskap.

Hjälper hundar i nöd

Med din hjälp ger vi hopp till hundar i nöd i Sverige. En del av intäkterna från varje köp doneras till hundarna på Hundstallet, Svenska Djurskyddsföreningen.

Smakgaranti

Din beställning är skyddad med en smakgaranti. Om din hund inte gillar smaken skickas en annan smak till dig helt gratis. Alternativt får du pengarna tillbaka.

Godkänd av svenska myndigheter

Varje produkt inspekteras noga och tillreds utan farliga tillsatser innan det skickas till dig. Produktion har kontrollerats och godkänts av Jordbruksverket.

hundmat

Så beställer du

Ge din hund en härlig och hälsosam matupplevelse. Med perfekt tajmade leveranser ser vi till att ditt färskfoder aldrig tar slut.

hundmat

1. Lägg en beställning
Välj recept och antal. Minsta antal du kan beställa är 7 stycken förpackningar, annars håller färskfodret inte kylan vid frakten. Prenumerera för 5% rabatt. Fri frakt över 400 kr.

hundmat

2. Din order skickas
Vi skickar din order på måndagar. Du får paketet mellan kl 17:00 – 22:00, samma dag om du bor i Stockholm och dagen efter (tisdag) i övriga Sverige. Du får ett sms cirka 30 minuter innan leveransen sker. Är du inte hemma ställer vi din beställning utanför dörren.

hundmat

3. Låt ditt husdjur njuta
Servera snabbt och enkelt utan en massa kladd. Ta fram morgondagens portioner och låt det tina i kylskåp över natten. Servera en smaskig måltid!

hundmat

Världens bästa garanti

Vi tycker att alla som beställer färskfoder ska bli helt nöjda, därför erbjuds en nöjdhetsgaranti. Vänligen kontakta oss om du inte är nöjd. Ditt köp är helt riskfritt, och inkluderar dessa fördelar:

 • Smakgaranti: Om din hund inte gillar smaken skickas ett annat foder till dig utan extra kostnad (vid din nästa order).
 • Frysgaranti: Om ditt färskfoder levereras helt tinat skickas en ny leverans till dig gratis.
 • Pengarna tillbaka garanti: Om du av någon anledning är missnöjd får du 100% återbetalning inom 30 dagar av din order.

Världens bästa garanti

hundmat

Har du en fråga innan du beställer?
Se om du hittar svaret här

🐾 Välkommen till TassaFritt-familjen!

Vi vill göra hundar lika glada som de gör oss. Eftersom hundar och människor är bättre tillsammans. Det är därför vi strävar efter att skapa världens bästa produkter och upplevelser för att tillfredsställa varje enskild hunds distinkta personlighet och preferenser.

hundmat